Nalazite se u > Dostava

NAČINI PLAĆANJA I DOSTAVA

NAČINI PLAĆANJA I DOSTAVA

OPĆI UVJETI POSLOVANJA
1. OPĆE ODREDBE

Uvjeti prodaje
Na uvjete poslovanja i korištenja web stranice www.diamar.hr i sklapanja ugovora izvan poslovnih prostorija i  na daljinu, primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni Uvjeti poslovanja i korištenja, osim u slučaju da se ugovorne strane (Prodavatelj i kupac) ne dogovore drugačije. Uvjeti poslovanja i korištenja  podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15) i Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15).

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje internetske stranice www.diamar.hr. Korištenjem internetske stranice, krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje internetske stranice www.diamar.hr u skladu s njima.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pisanim putem, poštom ili e-mailom, a DIA-MAR d.o.o. će poslati pisani odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

2. OSNOVNI POJMOVI
U smislu ovih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod posredstvom web stranice DIA-MAR d.o.o.

Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.


3. CIJENA
Sve cijene prikazane u web trgovini izražene su u hrvatskim kunama za krajnjeg kupca, sa uključenim PDV-om. Fotografije i opisi pojedinih artikala dobiveni su od proizvođača/dobavljača ili preuzeti s interneta i ne moraju nužno biti identični proizvodu. DIA-MAR d.o.o. nastoji što točnije prikazati i opisati artikle.
Međutim, DIA-MAR d.o.o. zadržava pravo pogreške u opisu i fotografiji artikala.

DIA-MAR d.o.o. se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15).

DIA-MAR d.o.o. će periodično, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje.

Nakon isteka roka akcijske prodaje, tvrtka DIA-MAR d.o.o. neće primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

4. PODACI O PROIZVODIMA

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu te proizvodi koji nisu raspoloživi na skladištu, ali su dobavljivi u roku od 7 radnih dana, ne uključujući subotu.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, DIA-MAR d.o.o. će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, rok u kojem je proizvod dobavljiv, te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda temeljem www.diamar.hr  koji je raspoloživ za isporuku, i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

5. NARUDŽBA I NAČIN PLAĆANJA

Proizvode je moguće naručiti  odabirom na određeni artikal, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine:
uplatnicom (na pošti ili banci), virmanom ili putem internet bankarstva, na naš žiro-račun HR7423400091100048349 (Privredna banka) prema predračunu koji ste primili nakon narudžbe na e-mail koji ste naveli u registraciji.
U pozivu na broj obavezno navesti 02 i broj predračuna. Plaćanje naručenih proizvoda može se izvršiti i pouzećem, odnosno prilikom preuzimanja.

U slučaju plaćanja internet bankarstvom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, DIA-MAR d.o.o. će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena, odnosno da je proizvod uspješno naručen.

6. TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA

U slučaju plaćanja kreditnom karticom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada DIA-MAR d.o.o. dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narudžbe.

Nakon što je na skladištu proizvod zapakiran, DIA-MAR d.o.o. će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca da je kupio proizvod te da je proizvod poslan.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada DIA-MAR d.o.o. zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran e-banking ili opća uplata, DIA-MAR d.o.o. se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe, DIA-MAR d.o.o.  ne jamči za raspoloživost proizvoda.

7. NAČIN KUPNJE 

Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji - ime proizvoda, kratak opis, cijena, količina te da li je dostupan na skladištu.

Odabirom pojedinog proizvoda isti se uvrštava u meni „Košarica".

Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja i izražene su već uračunatim PDV-om.

Pristupom meniju „Košarica" kupac dobija uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu.

Proizvod uvršten u „Košaricu" kupuje se klikom na tipku „Završi kupnju".

Nakon pritiska na tipku „Završi kupnju", kupac pristupa u obrazac narudžbe u koji ste dužni upisati osobne podatke. Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja dužni ste odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke primatelja.

Prilikom narudžbe pored svakog proizvoda biti će naznačena cijena poštarine.

Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda.

Nakon primitka podataka iz narudžbe, na ekranu će biti istaknuta obavijest da je narudžba kupca zaprimljena, a kupac će o primitku narudžbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu.

Ukoliko je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje net bankingom ili općom uplatnicom, a www.diamar.hr ne raspolaže naručenim proizvodom zbog nedostatka robe na skladištu, o tome će, u primjerenom roku, kupac biti obaviješten te će DIA-MAR d.o.o. izvršiti povrat uplaćenih novčanih sredstava.

U slučaju gore navedene uplate, kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka s obzirom na to da će www.sjemenarna-ri.hr izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.

8. DOSTAVA
Nakon završetka kupovine na vaš e-mail će stići potvrda o kupnji (predračun) i podaci za plaćanje. Nakon što vaša uplata bude evidentirana, naručeni proizvod šaljemo na adresu koju ste naveli u registraciji i to HP-expressom.

U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ukoliko nije drukčije naznačeno (naznaka „besplatna dostava").
Troškovi dostave naplaćuje kurirska služba prilikom dostave robe od kupca prema važećem cjeniku. Uz naručenu robu dostavlja se i račun. 

DIA-MAR d.o.o. se obvezuje isporučiti naručeni proizvod u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora.

Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.

Ako se proizvod koji je upućen kupcu odnosno primatelju vrati u DIA-MAR d.o.o. jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, kupac će o tome biti obaviješten e-mailom te će mu biti ponuđene slijedeće mogućnosti:

Da se naručeni proizvod, na zahtjev kupca e-mailom, ponovo dostavi na adresu kupca odnosno primatelja.
Da naručeni proizvod preuzme na adresi trgovine prodavatelja uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja.
Ukoliko kupac u roku od 3 dana ne odgovori na upućeni mu e-mail i odabere jednu od ponuđenih mogućnosti, odabrani proizvod biti će dostavnom službom upućen na adresu kupca.

Kada DIA-MAR d.o.o. putem dostavne službe isporuči proizvod kupcu odnosno primatelju, kupac odnosno primatelj je dužan preuzeti potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen.

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti, DIA-MAR d.o.o. ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova iz cjenika dostave.

9. MATERIJALNI NEDOSTACI PROIZVODA

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14,110/15) i  Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08 i 125/11, 78/15)".

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku kupac ne preuzima. Molimo kupce da nas kontaktiraju kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak,  te neće snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi, koji su uredno zaprimljeni od strane kupca, nisu imali vidljivi nedostatak.

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan usporediti primljene artikle s računom, ukoliko proizvod skladu sa računom, dužan je u roku od osam dana uputiti pisani prigovor Prodavatelju, jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.

Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti DIA-MAR d.o.o., uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda
ukoliko je pravodobno i uredno obavijestio prodavatelja o nedostatku može po svom izboru:
zahtijevati od prodavatelja da nedostatak ukloni, zahtijevati od prodavatelja da mu preda drugu stvar bez nedostatka, zahtijevati sniženje cijene, izjaviti da raskida ugovor.

10. PISANI PRIGOVOR I JAMSTVO

U slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan može uputiti prigovor DIA-MAR.d.o.o.-u, e-mailom na adresu: info@diamar.hr ili poslati putem faxa na broj: 051/313-259 ili pismeno na adresu: Milutina Barača 10a, 51000 Rijeka.

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

- ukoliko se utvrdi da zaprimljenu robu kupac nije naručio
- ukoliko se utvrdi  da roba ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

U slučaju zahtjeva za povratom robe  iz opravdanih razloga, kupac je dužan uputiti pisani prigovor trgovini DIA-MAR d.o.o.-a i to e-mailom na info@diamar.hr ili telefonski na
telefon 051/313-254 ili pismeno na adresu: Milutina Barača 10a, 51000 Rijeka.

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju kupac ima prigovor, u prigovoru se mole kupci da navedu broj narudžbe, šifru proizvoda, broj računa ili svoje korisničko ime. DIA-MAR d.o.o. potvrditi će primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja a odgovor po čl.10.st.5. Zakona o zaštiti potrošača mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod.

DIA-MAR d.o.o. prihvatit će povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan te da kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe.

U slučaju opravdanog prigovora, trošak zamjene proizvoda s novim proizvodom u cijelosti snosi DIA-MAR d.o.o.

DIA-MAR d.o.o. se obvezuje u jamstvenom roku popraviti ili zamijeniti svu neispravnu robu ako istu vratite:

- uz originalni račun i serijskim brojem kupljene robe
- u originalnom pakiranju (roba s tvorničkom greškom)

Jamstvu ne podliježu kvarovi nastali nepravilnim i nepropisnim rukovanjem kao što je:
- korištenje priborom koji ne odgovara tehničkim normama proizvođača
- modificiranje opreme
- nepoštivanje uputa za pravilno rukovanje i postavljanje
- kvar prouzročen neadekvatnim naponom
- samovoljnim otvaranjem aparata
- mehaničkim kvarom (uslijed pada, udarca, loma i sl.)


11. PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Kupac može jednostrano raskinuti u roku od 14 dana, bez navođenja razloga.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji u slučajevima definiranim člankom 79. Zakona o zaštiti potrošača.

Ako Kupac jednostrano raskine ovaj Ugovor, Prodavatelj će izvršiti povrat novca koji je primio od Kupca, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je zaprimljena odluka Kupca o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko je Kupac odabrao drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju je Prodavatelj ponudio.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je Kupac izvršio uplatu. U slučaju da Kupac pristane na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat.

Kako bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog ugovora, isti mora obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.


Rok za jednostrani raskid ugovora od 14 dana počinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

Ako kupac jednostrano raskine ugovor,  obvezuje se izvršiti povrat novca koji je  primio, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada DIA-MAR d.o.o.-u roba bude vraćena ili nakon što bude dostavljen dokaz da je roba poslana natrag.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat.

Kupac je dužan robu predati ili poslati (na adresu gdje će se poslati) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je Kupac uputio svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Izravne troškove povrata robe snosi kupac sam.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
 
Obrazac za jednostrani raskid ugovora sukladno čl. 74. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača, možete pronaći ovdje.


12. PRIMJENA UVJETA PRODAJE

Korištenjem usluga DIA-MAR d.o.o.-a web shopa prihvaćate ove Uvjete prodaje.

Ako niste suglasni s uvjetima, nemojte koristiti  ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.

Ova web stranica sadrži informacije o proizvodima i uslugama DIA-MAR trgovina te služe kao elektroničko prodajno mjesto - web shop.

DIA-MAR d.o.o. ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

13. ZAVRŠNE ODREDBE

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora